Costumière opleiding

Couture Technieken

costumière opleiding

Couture technieken

Leerdoelen

Je leert alle vaardigheden die nodig zijn om jouw kleding zo goed en zo netjes mogelijk te maken. Je kan dan denken aan b.v. zakken in kleding verwerken, voeren van kleding, beleggen netjes verwerken en ritssluitingen verwerken.

Doel opleiding

Dit opleidingsdeel is ook zeer geschikt voor cursisten die al veel kleding zelf maken, maar net de kennis missen om tot het beste resultaat te komen. Als je deze 3 mappen gedurende de opleiding hebt doorgewerkt zal je merken dat je nog regelmatig de map open zult slaan om het één en ander terug te zoeken. Deze opleiding levert een prachtig naslagwerk op waar je ook later nog veel plezier van zal hebben.

De module couture technieken is een onderdeel van onze costumière opleiding. De costumière opleiding bestaat uit vier modules. De module couture technieken bestaat uit drie mappen met alleen naaitechnische opdrachten.

Extra informatie

Zeker! De module is ook geschikt voor beginners. Je mag zelf kiezen met welke module je start. De module is namelijk enkel te volgen bij één van onze aangesloten modevakscholen. Hierdoor krijg jij begeleiding op jouw eigen niveau en tempo. De opzet van onze opleidingen is laagdrempelig waardoor het voor iedereen goed te volgen is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met één van onze aangesloten modevakscholen.

Een creatieve blik en passie voor het modevak. Wij zorgen voor de kennis. Je kiest een modevakschool uit bij jou in de buurt en neemt daarmee contact op. De bestelling voor de mappen en inschrijving voor Mode op Maat zal via jouw docent verlopen.

De mappen kosten € 80,00 per stuk (exclusief eventuele verzendkosten). De module couture technieken heeft in totaal drie lesmappen. Voor de lesmappen betaal je in totaal € 240,00. In overleg met jouw docent kan je de mappen één voor één bestellen of allemaal tegelijk. De bestelling en betaling verloopt altijd via jouw docent. De lesmappen bevatten 25 stuks ruit- en overtrekpapier. Daarnaast krijg je alle benodigde stoffen en fournituren om de opdrachten uit de mappen te kunnen maken.

Verder betaal je eenmalig € 35,00 inschrijfkosten aan Mode op Maat. Dit is geldig voor alle modules. Als je begint met een nieuwe module hoef je niet opnieuw inschrijfgeld te betalen. Bij de inschrijving ontvang je een inschrijfpakket met de benodigde materialen.

Het lesgeld is afhankelijk van de modevakschool waarbij je de lessen volgt. Deze prijs is niet door Mode op Maat vastgesteld en kan per modevakschool variëren. Dit verschil kan zitten in de lesruimte (huren of een ruimte aan huis) en/of het aantal deelnemende cursisten.

De gemiddelde opleidingsduur is 1 jaar. Dit is afhankelijk van het tempo en de kennis van de cursist. In overleg met jouw docent maken jullie samen een passend lesrooster. Veelal duren de lessen 1,5 uur per week. Daarnaast heb je gemiddeld 2,5 uur per week nodig om thuis de opdrachten te maken en/of voor te bereiden.

De module couture technieken kan je afsluiten met een examen. Dit is niet verplicht. Je mag de opleiding ook volgen zonder examen te doen. Het examen couture technieken bestaat enkel uit het inleveren van de mappen. Hiervoor krijg je dan een cijfer. Dit examen is goed te combineren met een ander examen. Het examen wordt altijd in het eerste weekend van oktober gehouden in Breda.

De kosten voor het examen bedragen € 45,00 per module. Je mag er voor kiezen om meerdere examens tegelijk te doen. Bij een positief resultaat ontvang je een certificaat van de behaalde module. Als je alle modules met een positief resultaat hebt afgesloten ontvang je het costumière diploma.

In het kort