Specialisatie

Lingerie

Specialisatie

Lingerie

Leerdoelen

Je leert tijdens deze opleiding met vooraf opgemeten maten grondpatronen te tekenen van o.a:
• bh met horizontale cup
• bh met verticale cup
• slips, strings en herenshorts
• bikini’s en badpakken
• Zwangerschapsbadpak
• petticoat.
• kant verwerken.

Naast het tekenen wordt tijdens de lessen ook aandacht besteed aan het verwerken van kant, elastiek in badmode en het versieren van de stof. Uiteraard worden er slips en BH’s gemaakt tijdens de praktijklessen.Doel opleiding

Het doel van de opleiding is dat je in staat bent passende lingeriepatronen te tekenen op de maten die je vooraf opgemeten hebt. Verder kan je de ideeën die je opgedaan hebt uit tijdschriften en internet toepassen in de patronen.

De module lingerie is een specialisatie op de costumière en coupeuse opleiding. Deze module is niet verplicht. De module lingerie bestaat uit drie mappen die zowel theoretische als praktische kennis bevatten. De specialisatie lingerie kan je na de opleiding coupeuse volgen of in overleg met jouw docent. 

Extra informatie

Zeker! Het is wel aan te raden om deze module als laatste te volgen, dus na de coupeuse opleiding. Je hebt dan voldoende kennis om dit onderdeel goed te volgen. In overleg met jouw docent kan hier uiteraard vanaf worden geweken. De module is enkel te volgen bij één van onze aangesloten modevakscholen. Hierdoor krijg jij begeleiding op jouw eigen niveau en tempo. De opzet van onze opleidingen is laagdrempelig waardoor het voor iedereen goed te volgen is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met één van onze aangesloten modevakscholen.

Een creatieve blik en passie voor het modevak. Wij zorgen voor de kennis. Je kiest een modevakschool uit bij jou in de buurt en neemt daarmee contact op. De bestelling voor de mappen en inschrijving voor Mode op Maat zal via jouw docent verlopen.

De mappen kosten € 70,00 per stuk (exclusief eventuele verzendkosten). De module lingerie heeft in totaal drie lesmappen. Voor de lesmappen betaal je in totaal € 210,00. In overleg met jouw docent kan je de mappen één voor één bestellen of allemaal tegelijk. De bestelling en betaling verloopt altijd via jouw docent. De lesmappen bevatten allemaal 25 stuks ruit- en overtrekpapier.

Verder betaal je eenmalig € 35,00 inschrijfkosten aan Mode op Maat. Dit is geldig voor alle modules. Als je begint met een nieuwe module hoef je niet opnieuw inschrijfgeld te betalen. Bij de inschrijving ontvang je een inschrijfpakket met de benodigde materialen.

Het lesgeld is afhankelijk van de modevakschool waarbij je de lessen volgt. Deze prijs is niet door Mode op Maat vastgesteld en kan per modevakschool variëren. Dit verschil kan zitten in de lesruimte (huren of een ruimte aan huis) en/of het aantal deelnemende cursisten. 

De gemiddelde opleidingsduur is 1,5 jaar. Dit is afhankelijk van het tempo en de kennis van de cursist. In overleg met jouw docent maken jullie samen een passend lesrooster. Veelal duren de lessen 1,5 uur per week. Daarnaast heb je gemiddeld 2,5 uur per week nodig om thuis de opdrachten te maken en/of voor te bereiden.

De module lingerie kan je afsluiten met een examen. Dit is niet verplicht. Je mag de opleiding ook volgen zonder examen te doen. Het examen bestaat uit drie onderdelen: het inleveren van een werkstuk, het inleveren van de mappen en het maken van een examentekening. Het examen wordt altijd in het eerste weekend van oktober gehouden in Breda.

De kosten voor het examen bedragen € 45,00 per module. Je mag er voor kiezen om meerdere examens tegelijk te doen. Je hoeft niet alle drie de onderdelen tegelijk te doen. Je mag ook een deelexamen doen. Je mag er dus ook voor kiezen om bijvoorbeeld het werkstuk het jaar daarop in te leveren.

Bij een positief resultaat ontvang je een certificaat. Het onderdeel lingerie is niet verplicht voor het behalen van het costumière of coupeusediploma. 

In het kort