costumière opleiding

Kinderkleding

costumière opleiding

Kinderkleding

Leerdoelen

Je leert maten opmeten bij kinderen. Aan de hand van die maten leer je de basispatronen zoals rokjes, broeken, sweaters, jurkjes, jassen etc. te tekenen op de vooraf opgemeten maten.
Ook zullen er tijdens deze opleiding praktijklessen gegeven worden.
Je kan dan denken aan het rimpelen van stof, inzetten van de mouw, kledingadviezen voor dikkere en dunnere kinderen, kraag aan halsje verwerken enzovoorts. 

Doel opleiding

Het doel van deze opleiding is dat je zelf op maat patronen kunt tekenen van kinderkleding.
Je bent in staat om kinderkleding die je ziet in de stad, internet, of uw eigen ideeën om te zetten in patronen die getekend zijn op vooraf opgemeten maten

De module kinderkleding is een onderdeel van onze costumière opleiding. De costumière opleiding bestaat uit vier modules. De module kinderkleding bestaat uit drie mappen die zowel theoretische als praktische kennis bevatten.

Extra informatie

Zeker! De module is ook geschikt voor beginners. Je mag zelf kiezen met welke module je start. De module is namelijk enkel te volgen bij één van onze aangesloten modevakscholen. Hierdoor krijg jij begeleiding op jouw eigen niveau en tempo. De opzet van onze opleidingen is laagdrempelig waardoor het voor iedereen goed te volgen is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met één van onze aangesloten modevakscholen.

Een creatieve blik en passie voor het modevak. Wij zorgen voor de kennis. Je kiest een modevakschool uit bij jou in de buurt en neemt daarmee contact op. De bestelling voor de mappen en inschrijving voor Mode op Maat zal via jouw docent verlopen.

De mappen kosten € 70,00 per stuk (exclusief eventuele verzendkosten). De module kinderkleding heeft in totaal drie lesmappen. Voor de lesmappen betaal je in totaal € 210,00. In overleg met jouw docent kan je de mappen één voor één bestellen of allemaal tegelijk. De bestelling en betaling verloopt altijd via jouw docent. De lesmappen bevatten allemaal 25 stuks ruit- en overtrekpapier.

Verder betaal je eenmalig € 35,00 inschrijfkosten aan Mode op Maat. Dit is geldig voor alle modules. Als je begint met een nieuwe module hoef je niet opnieuw inschrijfgeld te betalen. Bij de inschrijving ontvang je een inschrijfpakket met de benodigde materialen.

Het lesgeld is afhankelijk van de modevakschool waarbij je de lessen volgt. Deze prijs is niet door Mode op Maat vastgesteld en kan per modevakschool variëren. Dit verschil kan zitten in de lesruimte (huren of een ruimte aan huis) en/of het aantal deelnemende cursisten. 

De gemiddelde opleidingsduur is 1,5 jaar. Dit is afhankelijk van het tempo en de kennis van de cursist. In overleg met jouw docent maken jullie samen een passend lesrooster. Veelal duren de lessen 1,5 uur per week. Daarnaast heb je gemiddeld 2,5 uur per week nodig om thuis de opdrachten te maken en/of voor te bereiden.

De module kinderkleding kan je afsluiten met een examen. Dit is niet verplicht. Je mag de opleiding ook volgen zonder examen te doen. Het examen bestaat uit drie onderdelen: het inleveren van een werkstuk, het inleveren van de mappen en het maken van een examentekening. Het examen wordt altijd in het eerste weekend van oktober gehouden in Breda.

De kosten voor het examen bedragen € 45,00 per module. Je mag er voor kiezen om meerdere examens tegelijk te doen. Je hoeft niet alle drie de onderdelen tegelijk te doen. Je mag ook een deelexamen doen. Je mag er dus ook voor kiezen om bijvoorbeeld het werkstuk het jaar daarop in te leveren.

Bij een positief resultaat ontvang je een certificaat van de behaalde module. Als je alle modules met een positief resultaat hebt afgesloten ontvang je het costumière diploma.

In het kort